Sider

tirsdag den 5. april 2011

Hakkebøf med bagt kartoffel, bacon og grøntsager.


Ingredienser:
4-500 g. hakket oksekød
1 pk bacon i tern
4 bagekartofler
Frosne gulerødder  og ærter (eller andre grøntsager, hvad man nu lige har lyst til)
Creme fraiche
Mayonnaise
Karry
Salt og peber
½ agurk

Smør og 2 fed presset hvidløg

Fremgangsmåde:
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med karry, salt og peber. Udhul agurken og skær den i små tern og rør dem i massen. Lad den stå og trække i køleskabet mens resten bliver lavet.

Bland smøret og hvidløget i en lille skål og stil også dette i køleskabet.

Skyl bagekartoflerne grundigt, læg dem i en gryde med vand og salt og bring dette i kog. Lad dem koge i ca. 10 minutter. Tænd ovnen til ca. 180-200 grader. Tag kartoflerne op af vandet og pak dem ind i stanniol hver for sig, sæt dem midt i ovnen og i ca. 10-15 min.

Giv grøntsagerne et hurtigt opkog i en gryde med vand og salt i ca. 5 minutter. De skal laves så de er gennemvarmede, men stadig sprøde.

Steg bacon sprødt på en tør pande og læg det derefter på et stykke køkkenrulle. Form det hakkede oksekød til bøffer og steg dem i panden med fedtet fra baconet.

Anret og velbekomme :D

1 kommentar: