Er det egentlig ikke trist at det næsten er nødvendigt at skrive hjemmelavede frikadeller i stedet for bare frikadeller? Min mor laver verdens bedste frikadeller, men de er jo umulige at prøve at efterligne, så jeg prøver mig bare lidt frem. Dette er resultatet for dagens frikadeller, de har det med at ændre sig for hver gang jeg laver dem.
Der er bare noget dejligt over synet af frikadeller der steger på panden... mmmm...
Ingredienser:
ca. 500 g. hakket svinekød
1 æg
1 løg hakket i små tern
En sjat mælk
1 dl rasp
1 dl havregryn
En sjat mel
Salt, peber og allround krydderi.
Margarine til stegning.
Fremgangsmåde:
Læg kødet i en skål, tilsæt hakkede løg, mælk, krydderier og æg. Rør det godt sammen. Tilsæt rasp og havregryn og rør godt i det igen. Se hvor meget mel der er brug for, for at gøre farsen helt fantastisk ved at tilsætte det lidt af gangen, indtil farsen er perfekt!
Smelt margarinen på en varm pande, brug masser af margarine - drop tankerne om at være fedtfattig, det smager bedst med margarine. Form frikadellerne ved hjælp af en spiseske og din hånd. Læg den på panden, dyb skeen i noget vand (så hænger farsen ikke så meget fat) og form frikadellerne til du ikke har mere fars. Vend dem på panden, når de er brunet af på den ene side. Steg færdig ved lav varme.
Den bedste måde at spise frikadeller på er ikke med kartofler og brun sovs, hvis du spørger mig. Den bedste måde er delt på midten, på et stykke rugbrød og toppet med masser af varm rødkål :D.
Velbekomme :D
Jeg elsker at lave mad og bage. Jeg gør det så snart jeg har tid til det, og jeg nyder det i fulde drag! Den her blog kommer til at indeholde opskrifter på forretter, hovedretter, desserter, snacks og bagværk. Alt det gode jeg kommer til at lave i mit lille køkken :D
torsdag den 27. januar 2011
onsdag den 26. januar 2011
Kanelsnegle
Jeg havde ikke fantastisk meget jeg skulle have lavet i dag, så hvad finder man på? Man bager selvfølgelig. Og i dag blev det til kanelsnegle, det er altid et hit :D
Ingredienser:
Ca. 18-20 stk
Dej:
2½ dl mælk
75 g. margarine/smør
50 g. gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g. hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Remonce:
100 g. margarine
100 g. brun farin
Et drys kanel
Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, margarine, salt og sukker og rør lidt rundt. Tilsæt derefter melet og ælt det hele godt igennem, indtil dejen er blød og smidig.
Lad dejen hvile et par minutter, så er den nemmere at arbejde med. Lav remoncen imens.
I en skål hældes margarine, brun farin og kanel. Rør det hele godt sammen. Smelt evt margarinen en lille smule uden at det bliver helt flydende, så er det nemmere at arbejde med.
Rul dejen ud til en firkant ca. 24 x 30 cm og smør remoncen ud på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og skær sneglene ud i en bredte af ca. 1 cm.
Læg sneglene på en bradepande med bagepapir og pensl med æg. Lad sneglene hæve mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft) og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Velbekomme :D
Ingredienser:
Ca. 18-20 stk
Dej:
2½ dl mælk
75 g. margarine/smør
50 g. gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g. hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Remonce:
100 g. margarine
100 g. brun farin
Et drys kanel
Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, margarine, salt og sukker og rør lidt rundt. Tilsæt derefter melet og ælt det hele godt igennem, indtil dejen er blød og smidig.
Lad dejen hvile et par minutter, så er den nemmere at arbejde med. Lav remoncen imens.
I en skål hældes margarine, brun farin og kanel. Rør det hele godt sammen. Smelt evt margarinen en lille smule uden at det bliver helt flydende, så er det nemmere at arbejde med.
Rul dejen ud til en firkant ca. 24 x 30 cm og smør remoncen ud på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og skær sneglene ud i en bredte af ca. 1 cm.
Læg sneglene på en bradepande med bagepapir og pensl med æg. Lad sneglene hæve mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft) og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Velbekomme :D
mandag den 24. januar 2011
Tapetsering og maling...
I weekenden har der været travlt i køkkenet, dog ikke på samme måde som der plejer at arbejdes. Kæresten og jeg har simpelthen endelig taget os sammen til at få tapetseret og malet køkkenet og gangen ved siden af, hvilket har betydet at middagene har været noget a la "ta´det du kan finde, som ikke kræver for meget arbejde eller opvask"! Dette er så også grunden til at der ikke er kommet noget nyt herind.
I dag stod den på hakkebøf og ovnbagte kartoffelbåde, men jeg var så sulten at jeg ikke rigtig lagde mærke til hvad jeg puttede i kødet og jeg fik spist det før kameraet kunne findes frem, så den oplevelse må I have til gode.
Jeg håber på at have styr på køkkenet igen i morgen, så jeg kan få et overblik og få lavet noget lækkert mad igen :D.
Indtil da - nyd dette billede som er blevet taget i et sindsyg-over-tapetklister-og-maling-øjeblik :D
I dag stod den på hakkebøf og ovnbagte kartoffelbåde, men jeg var så sulten at jeg ikke rigtig lagde mærke til hvad jeg puttede i kødet og jeg fik spist det før kameraet kunne findes frem, så den oplevelse må I have til gode.
Jeg håber på at have styr på køkkenet igen i morgen, så jeg kan få et overblik og få lavet noget lækkert mad igen :D.
Indtil da - nyd dette billede som er blevet taget i et sindsyg-over-tapetklister-og-maling-øjeblik :D
fredag den 21. januar 2011
Chokoladekage
Ja, jeg indrømmer det. Jeg er en sucker for chokoladekage! Hvis jeg tænker på at skulle lave en eller anden kage kommer chokoladekagen altid ind i mine tanker som det aller første... Og i dag måtte være dagen hvor chokoladekagen skulle laves :D
Ingredienser:
300 g. smør eller margarine
300 g. sukker
5 æg
1 dl mælk
300 g. hvedemel
100 g. kakao
2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Rør smør/margarine og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og rør massen godt sammen mellem hvert æg. Tilsæt derefter mælk.
Bland mel, kakao og bagepulver sammen og rør det hele i dejen.
Kom dejen i en bradepande (40x40), bageform eller springform og forvarm ovnen til 180 grader (170 varmluft)
Bag kagen ca. 1 time og lad den køle af i formen.
TIP: Kan også bruges til muffins. Fordel dejen i ca. 20 muffinforme og bagdem i ca. 15-20 minutter.
Et stort stykke chokoladekage med et stort glas mælk, så bliver det vidst ikke bedre ;)
Velbekomme :D
Ingredienser:
300 g. smør eller margarine
300 g. sukker
5 æg
1 dl mælk
300 g. hvedemel
100 g. kakao
2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Rør smør/margarine og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og rør massen godt sammen mellem hvert æg. Tilsæt derefter mælk.
Bland mel, kakao og bagepulver sammen og rør det hele i dejen.
Kom dejen i en bradepande (40x40), bageform eller springform og forvarm ovnen til 180 grader (170 varmluft)
Bag kagen ca. 1 time og lad den køle af i formen.
TIP: Kan også bruges til muffins. Fordel dejen i ca. 20 muffinforme og bagdem i ca. 15-20 minutter.
Et stort stykke chokoladekage med et stort glas mælk, så bliver det vidst ikke bedre ;)
Velbekomme :D
Rugbrød
Jeg synes at rugbrød er dybt undervurderet. Det smager fantastisk og du kan smøre det på som man lige har lyst til. Desuden smager rugbrød bedst når man sidder udenfor, det må være noget med duftene og ingredienserne, men der er simpelthen ikke noget bedre. Jeg har for første gang vovet mig ud i at lave et selv, hvilket også betød at vove sig ud i at lave en surdej. Men nu er det gjort og resultatet blev 2 stk rugbrød :D
(Det blev også lige til et par pølsehorn, opskriften er allerede herinde ;))
Surdej:
Ingredienser:
150 Rugmel
2 dl yoghurt naturel
10 g. gær
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i yoghurten. Rør rugmelet i og drys dejen med salt.
Dæk dejen med husholdningsfilm og prik et par huller.
Dejen stilles til syrning et lunt sted 3-4 dage, hvorefter den er klar til brug.
Rugbrød:
Ingredienser:
50 g. gær
7 dl lunken vand
750 g. rugme
175 g. sigtemel
350 g. surdej
20 g. salt
1 spsk sirup.
Fremgangsmåde:
Opløs gøren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Alt dejen godt igennem med en håndmixer eller røremaskine (Jeg ØNSKER mig en røremaskine...) med dejkroge i mindst 6 minutter ved laveste hastighed.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 45 minutter.
Form dejen til 2 kugler og form dem til brød. Læg det i en 2½ liters rugbrødsform.
Lad dejen efterhæve tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen (ca. 30 min).
Pensl brødene med vand.
Jeg tilsatte ca. 200 gram solsikkefrø i dejen, før den skulle hæve første gang og derefter dryssede jeg solsikkefrø på brødene efter de var penslet med vand.
Sæt brødende nederst i en 250 grader forvarmet ovn. Skru straks ned på 200 grader og bag rugbrødene 55-60 minutter.
Velbekomme :D
torsdag den 20. januar 2011
Corndogs (indbagt pølse i majsdej)
Så fik manden endelig sit ønske opfyldt. Der kom majsmel til hjemmet, og voila, så skulle der jo laves corndogs. Der har godt nok været gang i frituren på det sidste, det må jeg hellere få lavet om på igen... ;)
Ingredienser:
2½ dl hvedemel
1 3/4 dl gult majsmel
2 spsk rørsukker
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 spsk margarine (passer med ca. 50-75 gram)
1 stort sammenpisket æg
2 - 2 ½ dl mælk
10 grillpølser
10 grillspyd af træ (dem havde jeg så ikke, og det sviner godt på fingrene i stedet)
madolie til fritering.
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, majsmel, rørsukker, bagepulver og salt sammen. Smuldr margarinen heri. Bland det sammenpiskede æg og mælken i, og pisk til dejen bliver jævn.
Tør pølserne af, og sæt dem på grillspydene (eller som jeg brug fingrene, kan ikke anbefales). Dyp dem i dejen og fordel dejen jævnt med en dejskraber.
Opvarm olien til 200 grader i en jerngryde/wok, og friter pølserne i 4-5 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne. Læg dem på fedtsugende papir/køkkenrulle når de tages op, for at fjerne overskydende olie.
Velbekomme :D
Ingredienser:
2½ dl hvedemel
1 3/4 dl gult majsmel
2 spsk rørsukker
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 spsk margarine (passer med ca. 50-75 gram)
1 stort sammenpisket æg
2 - 2 ½ dl mælk
10 grillpølser
10 grillspyd af træ (dem havde jeg så ikke, og det sviner godt på fingrene i stedet)
madolie til fritering.
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, majsmel, rørsukker, bagepulver og salt sammen. Smuldr margarinen heri. Bland det sammenpiskede æg og mælken i, og pisk til dejen bliver jævn.
Tør pølserne af, og sæt dem på grillspydene (eller som jeg brug fingrene, kan ikke anbefales). Dyp dem i dejen og fordel dejen jævnt med en dejskraber.
Opvarm olien til 200 grader i en jerngryde/wok, og friter pølserne i 4-5 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne. Læg dem på fedtsugende papir/køkkenrulle når de tages op, for at fjerne overskydende olie.
Velbekomme :D
Hjemmelavede chips
Ja, det var jo ikke meningen jeg ville lave et nyt indlæg i dag, da maden ikke var særlig kreativ. Stegt kylligebryst med sovs og fritter. Men så var det jeg havde lovet kæresten at lave chips, og jeg pludselig fik en ubeskrivelig trang til dem. Så jeg måtte ud i køkkenet, så vi havde lidt at snacke på mens vi så tv ;)
Ingredienser:
Kartofler - så mange du nu har lyst til.
Fritureolie - Friture
Allroundkrydderi
Fremgangsmåde:
Tænd for frituren (eller put olien i en stor gryde/wok og skru helt op for varmen) og lad olien blive godt varm. Min den når op på 190 grader, så det var bare fuld skrue på den.
Skræl kartoflerne og skær dem ultra tynde, brug evt., som jeg, et mandolinjern. (Dem af plastik er vildt irriterende vil jeg lige hilse og sige, for skiverne bliver ikke samme tykkelse, men det var det eneste jeg havde). Skyld kartoflerne grundigt i en skål med vand og evt i et dørslag, for at få så meget stivelse ud af kartoflerne som muligt, det gør chipsene super lækre. Tør dem godt af i køkkenrulle.
Læg en håndfuld kartoffelskiver i frituren, så bliver de hurtigere færdig og man får ikke temperaturen i olien til at falde super meget. Kast dem lidt rundt indimellem så de bliver jævnt gyldne. Når de er gyldne og sprøde, tages de op i en skål/bradepande med køkkenrulle/fedtsugende papir for at fjerne overskydende olie. Drys med en smule allround krydderi.
Fortsæt til alle kartoffelskiverne er stegte - det kan godt tage lidt tid.
Vil man have en mere fedtfattig version, så læg kartoffelskiverne på en bradepande med bagepapir og bag dem ved høj varme i ovnen. Vend dem engang imellem, for at de bliver jævnt gyldne og for at sørge for de ikke sætter sig fast på pladen.
Velbekomme :D
Ingredienser:
Kartofler - så mange du nu har lyst til.
Fritureolie - Friture
Allroundkrydderi
Fremgangsmåde:
Tænd for frituren (eller put olien i en stor gryde/wok og skru helt op for varmen) og lad olien blive godt varm. Min den når op på 190 grader, så det var bare fuld skrue på den.
Skræl kartoflerne og skær dem ultra tynde, brug evt., som jeg, et mandolinjern. (Dem af plastik er vildt irriterende vil jeg lige hilse og sige, for skiverne bliver ikke samme tykkelse, men det var det eneste jeg havde). Skyld kartoflerne grundigt i en skål med vand og evt i et dørslag, for at få så meget stivelse ud af kartoflerne som muligt, det gør chipsene super lækre. Tør dem godt af i køkkenrulle.
Læg en håndfuld kartoffelskiver i frituren, så bliver de hurtigere færdig og man får ikke temperaturen i olien til at falde super meget. Kast dem lidt rundt indimellem så de bliver jævnt gyldne. Når de er gyldne og sprøde, tages de op i en skål/bradepande med køkkenrulle/fedtsugende papir for at fjerne overskydende olie. Drys med en smule allround krydderi.
Fortsæt til alle kartoffelskiverne er stegte - det kan godt tage lidt tid.
Vil man have en mere fedtfattig version, så læg kartoffelskiverne på en bradepande med bagepapir og bag dem ved høj varme i ovnen. Vend dem engang imellem, for at de bliver jævnt gyldne og for at sørge for de ikke sætter sig fast på pladen.
Velbekomme :D
Abonner på:
Opslag (Atom)