Sider

lørdag den 29. januar 2011

Grillet koteletter med flødekartofler m. chili, grøntsager og smørstegte champignoner.

Undskyld, undskyld, undskyld! Så er det sagt. Jeg har ikke fået taget noget billede af denne fantastiske ret. Vi spiste over ved hr. svigerfar, fru. svigermor var oppe ved frk. svigerinde.

Men det er en ret simpel ret, så jeg håber at man kan fantasere sig til hvordan resultatet så ud.

Ingredienser:
4 personer
4 koteletter
Marinade (brugte samme marinade, som til marinerede nakkekoteletter)
ca. 500 g. kartoffelskiver (ja, vi valgte den nemme løsning :D)
½ l. fløde
2 løg
2 chili (en rød og en grøn)
Salt, peber, muskatnød
1 pk blandede grøntsager efter eget ønske (vi brugte wokblanding)
400 g. champignoner (de danske er de bedste efter min mening)
Margarine til stegning.

Fremgangsmåde:
Lav marinaden og hæld det i en frysepose sammen med kødet. Læg posen i køleskabet og vend posen nogle gange, indtil kødet skal bruges. Så bliver marinaden jævnt fordelt på kødet.
Start grillkullene op, og mens de varmer laves flødekartoflerne. De tager længst tid.
I en bradepande ca. 25 x 30 cm, lægges kartoffelskiverne ned i. Løg og chili hakkes fint og blandes ned i kartoffelskiverne. Hæld fløden oveni og krydr med salt, peber og muskatnød.
De varmes i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. ½ time til 45 minutter, eller til de er gyldne og bløde.
Hæld grøntsagerne i en gryde, tilsæt salt og vand. Få vandet op til kogepunktet og fjern gryden fra varmen og lad dem trække færdige. På den måde bliver de varmet igennem, men har stadig lidt bid - så smager de efter min mening bedst.
Mens kødet bliver grillet (og i dette tilfælde også røget med nogle Jack Daniels røgdimsedutter) steges champignonerne.
Skyld champignonerne godt, fjern stilken og skær dem i kvarte. Læg dem på et stykke køkkenrulle, for at lade dem tørre. Varm en pande op med margarine. Når margarinen er klar tilsættes champignonerne og krydres med salt. Steg champignonerne til de er blevet små og mørk gyldne.

Hæld på tallerken og voila :D

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar