Sider

torsdag den 6. januar 2011

Oksefilet m. kartofler, grøntsager og brun sovs

Så forkælede vi os selv lidt i dag, men mest fordi vi sådan set havde lyst til biksemad, hvilket resterne er denne ret bliver til i morgen :D Og så smager det jo godt, det minder mig om store familiemiddage. Det er altid godt med mad der kan bringe minder frem :D.

Der burde faktisk være et billede af selve stegen i stedet, den så goooood ud :D.

Ingredienser:
Oksefilet
Bouillon
Mælk
Salt og peber
Rosmarin
Kartofler 3-4 pr person (medmindre man skal lave biksemad dagen efter, så bare få skrællet en god stak)
Små gulerødder
Ærter
Jævner
Kulør

Fremgangsmåde:
Skær fedtet på oksefilet'en skråt, og skær igen den modsatte vej så der kommer små firkanter i fedtet.
Krydr med salt og peber, evt andre urter også, i det her tilfælde rosmarin.
Læg oksefilet'en i en bradepande. Tilsæt bouillon og mælk i bradepanden - det skal bruges til sovsen senere.
Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på ca. 180-200 grader og steg kødet til centrumstemp. er omkring 70-75 alt efter hvor rød eller gennemstegt man vil have kødet.

Skræl kartoflerne, put dem i en gryde med vand og salt og kog dem i ca. 15-20 minutter.

Put gulerødderne og ærterne i en gryde med vand og blancher dem, til de er møre men stadig har lidt bid, så smager de efter min mening bedst.

Tag kødet ud af ovnen, når den har nået den rette temperatur og lad den stå og hvile mens kartofler og grøntsagerne bliver færdige og mens du laver sovsen.
Tag væden fra bradepanden og si det i en lille gryde. Få det varmet op til kogepunktet og tilsæt jævner. Tilsæt lidt kulør til du synes farven er rigtig. Smag evt. til med salt og peber.

Og efter man selv har smovset alt det man kan, og der stadig er noget tilbage til biksemad dagen efter...
...så er det efter min mening iorden at hunden også lige får smagt på de dejlige sager. Alt blev spist op, ned til den mindste lille ært :D.

Det er dejligt når man kan forkæle sig selv lidt med en steg til sig selv, manden og hunden, men jeg tror at jeg må få købt noget chokolade hjem, så jeg også kan få lavet nogle af de desserter som jeg synes smager helt fantastisk, og få dem herind.

I morgen vil der være en opskrift på biksemad ;)

Velbekomme :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar