(Det blev også lige til et par pølsehorn, opskriften er allerede herinde ;))
Surdej:
Ingredienser:
150 Rugmel
2 dl yoghurt naturel
10 g. gær
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i yoghurten. Rør rugmelet i og drys dejen med salt.
Dæk dejen med husholdningsfilm og prik et par huller.
Dejen stilles til syrning et lunt sted 3-4 dage, hvorefter den er klar til brug.
Rugbrød:
Ingredienser:
50 g. gær
7 dl lunken vand
750 g. rugme
175 g. sigtemel
350 g. surdej
20 g. salt
1 spsk sirup.
Fremgangsmåde:
Opløs gøren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Alt dejen godt igennem med en håndmixer eller røremaskine (Jeg ØNSKER mig en røremaskine...) med dejkroge i mindst 6 minutter ved laveste hastighed.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 45 minutter.
Form dejen til 2 kugler og form dem til brød. Læg det i en 2½ liters rugbrødsform.
Lad dejen efterhæve tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen (ca. 30 min).
Pensl brødene med vand.
Jeg tilsatte ca. 200 gram solsikkefrø i dejen, før den skulle hæve første gang og derefter dryssede jeg solsikkefrø på brødene efter de var penslet med vand.
Sæt brødende nederst i en 250 grader forvarmet ovn. Skru straks ned på 200 grader og bag rugbrødene 55-60 minutter.
Velbekomme :D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar