Sider

torsdag den 27. januar 2011

Hjemmelavede frikadeller

Er det egentlig ikke trist at det næsten er nødvendigt at skrive hjemmelavede frikadeller i stedet for bare frikadeller? Min mor laver verdens bedste frikadeller, men de er jo umulige at prøve at efterligne, så jeg prøver mig bare lidt frem. Dette er resultatet for dagens frikadeller, de har det med at ændre sig for hver gang jeg laver dem.

Der er bare noget dejligt over synet af frikadeller der steger på panden... mmmm...

Ingredienser:
ca. 500 g. hakket svinekød
1 æg
1 løg hakket i små tern
En sjat mælk
1 dl rasp
1 dl havregryn
En sjat mel
Salt, peber og allround krydderi.
Margarine til stegning.

Fremgangsmåde:
Læg kødet i en skål, tilsæt hakkede løg, mælk, krydderier og æg. Rør det godt sammen. Tilsæt rasp og havregryn og rør godt i det igen. Se hvor meget mel der er brug for, for at gøre farsen helt fantastisk ved at tilsætte det lidt af gangen, indtil farsen er perfekt!
Smelt margarinen på en varm pande, brug masser af margarine - drop tankerne om at være fedtfattig, det smager bedst med margarine. Form frikadellerne ved hjælp af en spiseske og din hånd. Læg den på panden, dyb skeen i noget vand (så hænger farsen ikke så meget fat) og form frikadellerne til du ikke har mere fars. Vend dem på panden, når de er brunet af på den ene side. Steg færdig ved lav varme.

Den bedste måde at spise frikadeller på er ikke med kartofler og brun sovs, hvis du spørger mig. Den bedste måde er delt på midten, på et stykke rugbrød og toppet med masser af varm rødkål :D.

Velbekomme :D

2 kommentarer:

  1. Hjemme hos os putter vi 1 fed hvidløg i farsen. De får en super lækker smag af det, men ikke direkte af hvidløg.

    SvarSlet
  2. Tak for tippet :) Kan være det kommer i næste gang.

    SvarSlet