Sider

mandag den 17. januar 2011

Indbagt bøf

Så er jeg tilbage igen :D Oppe i Skovlund fik vi en indbagt bøf den ene aften, og den var såre simpel at den måtte afprøves herhjemme.



Ingredienser: 4 pers.
Ca. 4-500 g. hakket oksekød
Salt peber
Ost i skiver
Olie til stegning
2 små løg hakket i tern
1½ spsk ketchup
En smule tabasco eller stærk chilisauce
Allround krydderi

Bolledej:
2½ dl mælk
50 g. gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g. hvedemel
Evt. 1 sammenpisket æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde:
Lun mælken op og opløs gæren heri. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt til den er glat og smidig. Lad den hvile mens bøfferne steges.

Form oksekødet til 4 gode bøffer. Steg dem på en varm pande med olie, og krydr med salt og peber. Når bøfferne er næsten helt gennemstegt, tag dem af panden og lad dem køle lidt af på en tallerken.

Hak løget så fint som du nu lyster. Put det i en lille skål og tilsæt ketchup og tabasco/chilisauce, rør det godt sammen.

Rul bolledejen ud, dog ikke alt for tyndt, til det er ca. 5 mm tykt. Skær 4 firkanter ud, så det passer med at bøffen kan være på, og pakkes helt ind. Læg bøfferne midt på firkanten og smør løgblandingen ud på bøffen. Læg osten ovenpå og luk dejen godt omkring bøfferne. Pensl evt. toppen med mælk eller æg, og drys allround krydderi oven på.

Bag de indbagte bøffer i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft (200 grader alm) i 10-15 minutter.

Tag dem ud af ovnen og voila :D

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar