Sider

onsdag den 26. januar 2011

Kanelsnegle

Jeg havde ikke fantastisk meget jeg skulle have lavet i dag, så hvad finder man på? Man bager selvfølgelig. Og i dag blev det til kanelsnegle, det er altid et hit :D
Ingredienser:
Ca. 18-20 stk
Dej:
2½ dl mælk
75 g. margarine/smør
50 g. gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g. hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce:
100 g. margarine
100 g. brun farin
Et drys kanel

Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, margarine, salt og sukker og rør lidt rundt. Tilsæt derefter melet og ælt det hele godt igennem, indtil dejen er blød og smidig.
Lad dejen hvile et par minutter, så er den nemmere at arbejde med. Lav remoncen imens.
I en skål hældes margarine, brun farin og kanel. Rør det hele godt sammen. Smelt evt margarinen en lille smule uden at det bliver helt flydende, så er det nemmere at arbejde med.
Rul dejen ud til en firkant ca. 24 x 30 cm og smør remoncen ud på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og skær sneglene ud i en bredte af ca. 1 cm.
Læg sneglene på en bradepande med bagepapir og pensl med æg. Lad sneglene hæve mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft) og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Velbekomme :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar